Facebook
СУ Христо Смирненски
Средно училище в град Койнаре
Основно меню

Зелено Училище

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА "ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ"

/20.07-24.07.2017г./

 

В периода от 20 до 24.07.2017 г. група от ученици и преподаватели от СУ "Христо Смирненски", гр. Койнаре и НУ "Христо Ботев", с. Чомаковци, записани в клуб "Толерантни в разнообразието",проведоха "Зелено училище" в хотел "Трите планини", гр. Разлог.

 

В рамките на организираното мероприятие по проект "Заедно можем да сбъднем мечтите си" посетихме редица обекти в градовете Разлог, Банско и околностите им - Историческия музей, Кипревата къща, Слънчевия часовник в Разлог; водния атракцион и Етнографско - историческия музей в с. Баня; природния феномен Байкушева мура и др.

 

Всички организирани посещения бяха посрещнати от децата с радост и удовлетворение. Приятни емоции им донесоха и посещенията на закрития басейн към хотела и карането на велосипеди, игрите с топки, въжета и федербали, посещенията на детската дискотека при посрещането ни в хотела и при напускането му.

 

"Зеленото училище се оказа сполучлива форма на съчетаване на отдих и градивни за личността на децата занимания. То допринесе за по-добрата им социализация и интеграция, укрепи доверието между учители и ученици, формира приятелски връзки и отношения между децата от българския и ромския етнос.