Facebook
СУ Христо Смирненски
Средно училище в град Койнаре
Основно меню

ВАЖНО!!! Провеждане на учебни занятия в условията на COVID-19.

Уважаеми родители,

Скъпи ученици,

В навечерието сме на новата учебна 2020/2021 г. Сигурна съм, че с нетърпение очаквате първия учебен ден на 15 септември. Предстои ни една интересна и изпълнена с предизвикателства година. Зная, че заедно с вас и екипа на СУ “Христо Смирненски”, гр. Койнаре, можем и ще се справим успешно!

Стартираме учебната година присъствено с мерки за максимално безрискова среда в условията на пандемия от COVID – 19. Спазването на мерките за безопасност е отговорност на всички нас – ученици, учители, помощен персонал, родители.

Опитът ни от месец март показва, че ученици и учители, с помощта на родители, успешно могат да се справят в обучение с електронна среда от разстояние, но ние сме убедени, че обучението в реална среда дава онзи незаменим контакт между учител-ученик и ученик-ученик, от който всички имаме нужда. 

Подготвени сме за преминаване към обучение в електронна среда, но искрено се надявам учебната година изцяло да премине присъствено.

Изготвени са планове и програми за работа в извънредна ситуация. Запознайте се подробно с тях и запознайте своите деца. Това е много важно за тяхната безопасност!

Какво е нужно да знаем?

Училището е най-сигурното, чисто и дезинфекцирано място за нашите деца! Всеки ден класните стаи ще бъдат дезинфекцирани поне два пъти, ще се проветряват всяко междучасие, в коридорите и тоалетните ще има дезинфектанти и ще бъде изисквана от учениците максимална хигиена.

В училище се прави всичко възможно да няма болни деца и да не се предава никаква зараза! Ако забележите сутринта, че детето ви има кашлица, температура, хрема – не го водете в училище, а потърсете личния му лекар. Не можете обаче просто да го оставите вкъщи! Ако това стане без бележка от лекар – то ще има неизвинени отсъствия. Ако учителите открият такъв симптом, веднага ще ви се обадят, за да заведете детето до личен лекар. Докато отидете да го вземете, то ще ви изчака в специално определена за това стая. Детето може да се върне в училище след като получи бележка от личния лекар, че е здраво.

Учениците трябва да имат маски за своята безопасност и безопасността на другите! В класната стая не е задължително да носят маските, макар че могат да го направят ако пожелаят. В общите помещения, като коридори, стълбища и други, те задължително трябва да носят маски.

Контактуването в училище с ученици от други паралелки (дори и да са близки приятели и роднини) ще бъде ограничено до минимум. За целта в училище е създадена необходимата организация и децата трябва да се съобразяват с нея.

В училището е ограничен достъпът на всички външни лица (вкл. и родители) до училище, за да се избегне внасянето на зараза. Така че ако искате да се видите с класния ръководител, някой от учителите или директор, предварително трябва да се уговорите къде и как.

Много е вероятно в определени периоди от годината класът на вашето дете или цялото училище да премине на електронно обучение. Класният ръководител и/ или образователният медиатор ще ви обяснят как ще стане това.

Ако в класа има ученик, диагностициран с COVID 19, целият клас ще премине на обучение от разстояние в електронна среда за две седмици. Докато мине карантината учениците няма да излизат в болничен или ваканция, а ще се обучават електронно!

Децата ще бъдат в къщи като учителите ще им поставят задачи по интернет и ще провеждат онлайн уроци. Образователният медиатор ще разнася принтирани учебни материали по домовете на тези ученици, които нямат компютър, таблет или друго устройство.

Когато се обучават електронно – на децата ще бъдат поставяни оценки и ще получават отсъствия, ако не участват в онлайн уроците (когато има такива).

Не забравяйте: грижата за нашите деца е грижа за хората, които обичаме и които са в най-голям риск от болестта!

 

Директор на СУ "Христо Смирненски"-гр. Койнаре

Даниела Цоньовска