Facebook
СУ Христо Смирненски
Средно училище в град Койнаре
Основно меню

СУ "Христо Смирненски" е част от програмата "Училища за пример"

След успешно преминаване на интервю с представители на НПО "Заедно в час" екипът на СУ "Христо Смирненски" е сред 24 избраните участници за випуск 2023-2025 на програма "Училища за пример" от 100 кандидата.
Впечатлени от срещата и представянето, преподавателите от училището ни показват висока мотивация, целенасоченост в работата си и желание за постигане на високи резултати с фокус върху учениците. 
 

„Училища за пример“ на „Заедно в час“ е двугодишна програма за професионално развитие на училищни екипи. Фокусът ѝ е върху устойчиво подобряване на лидерските и преподавателски практики, които допринасят за успеха на всички ученици в училището.
Програмата се състои от две неразделни части:

  • Курс за Лидерски екип в училище: надгражда уменията на лидерския екип да допринася за по-задълбоченото учене на всички ученици чрез доказани от практиката и науката подходи;
  • Курс за Педагогически екип, свързан с различни методи на преподаване: надгражда уменията на учителите да прилагат ефективно педагогически практики в една от 4 области, спрямо конкретните нужди на училището.


Участниците в двата курса преминават през:

  • практика – всяко училище в програмата разработва и реализира цялостен проект за подобрение на училището спрямо нуждите си;
  • надграждащи обучения – участниците преминават през серия от присъствени и онлайн обучения, обединяващи дългогодишния ни опит с най-новите изследвания за ученето на възрастните;
  • подкрепа от ментор – всеки училищен екип работи с ментор, който го подкрепя в работата по училищния проект и прилагането на наученото;
  • работа в професионална общност и споделяне на опит – участниците в програмата работят заедно с колеги от други училища с разнообразен профил от цялата страна.


Обученията и подкрепата са безплатни за училищните екипи. Всички обучения са регистрирани в ИРОППКПС и участниците получават съответния брой кредити.